Stellen ruziën meer rondom kerst

Stellen ruziën meer rondom kerst

De decembermaand is aangebroken en we kijken allemaal uit naar de feestdagen. Alles staat in het teken van familie, gezelligheid en aandacht voor elkaar. De romantiek hangt in de lucht zou je zeggen. Of toch niet? Alle stress rondom de feestdagen zorgt ervoor dat sluimerende relatieproblemen zich nog sterker manifesteren. Juist doordat veel mensen hun kerst zo perfect mogelijk willen maken, ontstaan problemen.

Stellen maken meer ruzie in december

Een Brits onderzoek onder 3000 mensen in opdracht van het Britse advocatenkantoor Seddons dat vorig jaar werd uitgevoerd laat zien dat stellen in december meer ruzie maken. Gemiddeld maakt een stel in deze maand 4 keer per dag ruzie en zelfs 20% van de stellen overweegt om in deze feestmaand uit elkaar te gaan. Verder vraagt 5% zich af of zijn of haar relatie in het nieuwe jaar standhoudt. 12% van de koppels maakt zelfs gedurende de hele kerstperiode ruzie. Dit was voor bijna 25% de reden om ooit een relatie te beëindigen tijdens de kerst. 40% verbrak een relatie tijdens de kerst vanwege ruzie en 16% om geen cadeau te hoeven kopen voor zijn of haar geliefde!

Oorzaken van de conflicten

De belangrijkste oorzaak van de conflicten rond de feestdagen bleek geld te zijn. Er wordt heel wat geruzied over hoeveel er uitgegeven mag worden met de kerst aan cadeaus en aan het kerstdiner. Op de tweede plek staan ruzies over het bezoeken van de schoonouders. Op de derde plek staat ruzie over dat de ander niet genoeg meehelpt in huis. Andere ergernissen ontstaan rondom het bereiden van het kerstdiner voor de gasten en het bezoeken van vrienden en familie.

Aandacht voor elkaar?

Wanneer een relatie al langer te kampen heeft met communicatieproblemen of wanneer er altijd al te weinig tijd is voor elkaar dan zullen deze problemen zich rond de kerst nog heviger manifesteren, aldus Deborah Jeff, het hoofd van het advocatenkantoor Seddons dat het onderzoek liet uitvoeren. In deze maand richten mensen zich gewoonlijk veel meer op het gelukkig houden van andere mensen, zoals overige familie en vrienden, in plaats van dat men aandacht voor elkaar heeft. Januari is voor het advocatenkantoor de maand waarin ze meer cliënten ontvangen die informatie willen over een echtscheiding.

Scheiding of relatietherapie?

Twijfels over je relatie omdat jullie voortdurend ruzie hebben of omdat de communicatie steeds stagneert? Dan hoeft uit elkaar gaan of een echtscheiding niet de enige uitweg te zijn. Hebben jullie al eens nagedacht over relatietherapie? Vraag hier meer informatie aan. Je ontvangt zo spoedig mogelijk meerdere kosteloze en vrijblijvende offertes van diverse relatietherapeuten bij jou in de buurt.

Contact en informatie relatietherapie

Voordelen

  • Landelijk netwerk van relatietherapeuten
  • Plaats gratis en vrijblijvend uw aanvraag
  • Ontvang offertes binnen 24 uur
  • Vergelijk en kies uw relatietherapeut
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Persoonlijke service voor al uw vragen
  • Geen verdere verplichtingen

Keurmerken