Relatieproblemen na de komst van een kind

Relatieproblemen na de komst van een kind

Samen een kindje krijgen; het is de kroon op uw liefde. Toch blijkt dat veel stellen die net een kind hebben gekregen te maken krijgen met relatieproblemen. Een kind brengt heel wat veranderingen teweeg; alles draait in de eerste periode om het kind en dit gaat gepaard met onderbroken nachtrust, weinig tijd voor uzelf en nog minder tijd en aandacht voor de ander. Hoe zorgt u ervoor dat uw relatie deze periode goed doorstaat?

Maak tijd voor elkaar

Veel stellen die een kind verwachten zijn zich er niet van bewust dat deze verandering in hun leven een flinke beproeving kan zijn voor hun relatie. Het blijkt echter voor veel jonge ouders een grote opgave om naast het bezig zijn met het kind (spelen, troosten, voeden, wassen, verschonen) ook nog voldoende aandacht voor de partner op te brengen. Toch is het essentieel dat u ook in deze intense periode tijd voor elkaar blijft vrijhouden; ga samen iets leuks doen en blijf vooral veel met elkaar praten.

Goede afspraken maken

De zorg voor een baby is een zware taak. Veel jonge ouders voelen zich uitgeput, omdat ze te weinig slapen en het te druk hebben. Dit kan leiden tot een verminderde emotionele weerstand; u bent prikkelbaarder en reageert te heftig bij onenigheden. Het is belangrijk om begrip voor elkaar op te brengen en elkaar hierin zo veel mogelijk te steunen. Goede afspraken en een duidelijke taakverdeling is een goede basis om veel relatieproblemen na de komst van een baby te voorkomen. Beide ouders krijgen zo de kans om zo nu en dan even bij te komen.

Blijf nieuwsgierig naar uw partner

Doordat alle aandacht naar de baby gaat, krijgen partners weleens het gevoel dat ze door de ander als een vanzelfsprekendheid worden gezien. Blijf oprecht nieuwsgierig naar elkaar en vraag de ander naar wat hem of haar bezighoudt. Uit ook bewust uw waardering naar elkaar toe. Door de vermoeidheid heeft men vaak de neiging om elkaar alleen maar kritiek te geven. Benadruk daarentegen juist datgene wat uw partner goed heeft gedaan en laat uw waardering duidelijk merken.

Aandacht voor intimiteit

Na de geboorte is het heel normaal dat seks en romantiek in de eerste periode op een laag pitje staat. De jonge moeder heeft op lichamelijk gebied veel veranderingen ondergaan en ook de hormonen spelen hierin een belangrijke rol. Ook de baby die veel aandacht en tijd opeist, staat de romantiek soms in de weg. Toch is het belangrijk om na verloop van tijd hier samen weer aan te werken, zodat de behoefte om seksueel actief te worden weer langzaam groeit en u ook op dit vlak een gezonde liefdesrelatie kunt behouden.

Relatietherapie na de komst van een baby

Relatieproblemen na de komst van een baby zijn heel normaal. Slaagt u er niet in om er samen uit te komen, aarzel dan niet om een beroep te doen op een relatietherapeut. Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan van relatietherapeuten in uw omgeving.

Contact en informatie relatietherapie

Voordelen

  • Landelijk netwerk van relatietherapeuten
  • Plaats gratis en vrijblijvend uw aanvraag
  • Ontvang offertes binnen 24 uur
  • Vergelijk en kies uw relatietherapeut
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Persoonlijke service voor al uw vragen
  • Geen verdere verplichtingen

Keurmerken