Partner is moederskind relatieprobleem

Mijn partner is een moederskind

Een veel voorkomend probleem binnen relaties is dat een van de twee partners een ‘moederskind’ is. In veel gevallen wordt met ‘moederskind’ verwezen naar de man die een hele sterke band heeft met zijn moeder. Hij licht bij goed nieuws eerst zijn moeder in of stapt voor raad bij een probleem eerst naar zijn moeder in plaats van dat hij naar zijn partner stapt. Dit kan kwetsend zijn voor de partner en er kunnen relatieproblemen door ontstaan.

Wanneer is je partner een moederskind?

Dat je partner een goede relatie heeft met zijn ouders is alleen maar positief. Het is niet vreemd wanneer hij raad vraagt aan zijn ouders. Ze hebben immers meer levenservaring. Maar wanneer is je partner nu een echt moederskindje? Een moederskindje zal ook ook advies vragen aan zijn moeder over zaken die alleen jullie twee aangaan. Een ander kenmerk is dat je partner na een ruzie met jou meteen naar zijn moeder gaat en met haar over jullie ruzie praat. Niet zelden krijg je vervolgens van je schoonmoeder te horen wat jij ‘fout’ hebt gedaan! Een ander kenmerk is dat je partner je regelmatig vertelt hoe zijn moeder iets altijd doet (bereiden van een maal, het bed op maken, de was strijken etc.).

Vast ingesleten patroon

Je partner ziet mogelijk zelf niet in dat hij een ‘moederskind’ is. Hij heeft het zeer waarschijnlijk ook niet door dat hij jou hiermee kwetst. De hechte relatie met zijn moeder is een vast ingesleten patroon in zijn leven. Het is daarom belangrijk om je te realiseren dat het doorbreken van dit patroon niet van de een op de andere dag zal plaatsvinden. Jullie zullen samen moeten leren om samen jullie leven vorm te geven, zonder tussenkomst van zijn moeder. De eerste stap is dat je je partner duidelijk maakt, dat zijn relatie met zijn moeder op deze manier je onzeker maakt en kwetst.

Bewustwording en patronen doorbreken

De bewustwording van het probleem bij beide partners is belangrijk om samen tot een oplossing te komen. Het is voor je partner niet gemakkelijk om zich los te maken van zijn moeder en de ingesleten patronen te doorbreken. Hij hoeft zijn relatie met haar niet te verbreken, maar hij moet leren om grenzen te stellen. In veel gevallen is professionele ondersteuning van een relatietherapeut bij dit proces zeer aan te raden.

Relatietherapeut nodig?

Binnen ons landelijk netwerk aan relatietherapeuten hebben we ook in jullie omgeving erkende relatietherapeuten klaarstaan. Vraag hier gemakkelijk online gratis offertes aan van meerdere relatietherapeuten. Vergelijk ze en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de relatietherapeut die jullie het meeste aanspreekt.

Contact en informatie relatietherapie

Voordelen

  • Landelijk netwerk van relatietherapeuten
  • Plaats gratis en vrijblijvend uw aanvraag
  • Ontvang offertes binnen 24 uur
  • Vergelijk en kies uw relatietherapeut
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Persoonlijke service voor al uw vragen
  • Geen verdere verplichtingen

Keurmerken