Kan relatietherapie mijn relatie redden?

Kan relatietherapie mijn relatie redden?

Na een periode van hevige verliefdheid raken veel relaties in een sleur. Bijna alle relaties hebben er last van. Gevoelens van ontevredenheid sluipen er langzaam in, ergernissen worden opgekropt en jullie genieten steeds minder van jullie samenzijn? Komt dit je bekend voor? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Komen jullie er samen niet uit, maar zouden jullie wel graag samen verder willen? Dan kan relatietherapie een goede oplossing zijn.

Relatietherapie helpt patronen doorbreken

Bijna alle relatieproblemen zijn gegrond op ingesleten negatieve patronen. Wanneer weet je of jouw relatie hiermee te kampen heeft? Een ingesleten patroon herken je doordat dezelfde problemen, ergernissen en teleurstellingen steeds weer terugkeren. Jij en je partner raken hierdoor steeds verder van elkaar verwijderd. Het wordt dan steeds moeilijker om weer nader tot elkaar te komen en dit patroon te doorbreken. Relatietherapie kan jullie relatie in veel gevallen redden.

Leer elkaar te begrijpen met relatietherapie

Bij relatietherapie is het de bedoeling dat jullie samen in therapie gaan. De relatietherapeut gaat samen met jullie op zoek naar wat de problemen zijn en waar deze vandaan komen. Misschien hebben jullie uiteenlopende achtergronden die jullie relatie tot een uitdaging maken? Misschien botsen jullie karakters op bepaalde vlakken? En hebben jullie sociale contacten of overige familiebanden misschien invloed op jullie relatie? Door elkaar beter te leren begrijpen, komen jullie weer nader tot elkaar. Een relatietherapeut begeleidt jullie in dit proces.

Relatietherapie: samen of alleen in therapie?

In sommige gevallen ligt de oorzaak van een relatieprobleem bij een van de partners, bijvoorbeeld vanwege onverwerkte problemen of trauma’s uit het verleden die een goede relatie met anderen in de weg staan. In dat geval kan er aanvullende therapie nodig zijn, waarbij een van de partners aan zichzelf leert te werken om vervolgens een betere basis te kunnen bieden voor een gezonde en gelukkige relatie.

Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

Relatietherapie begint met een kennismakingsgesprek waarin jullie je problemen voorleggen aan de relatietherapeut. De relatietherapeut zal op basis daarvan een behandelplan samenstellen. In dit behandelplan worden onder meer de doelstellingen van de relatietherapie vermeld, wie er bij betrokken worden en het verwachte aantal sessies. Hoelang de relatietherapie uiteindelijk zal duren is vooraf niet exact te bepalen. Dit wordt meestal gaande het proces duidelijk. De relatietherapeut zal een aantal sessies relatietherapie met jullie afspreken en daarna kijken of dit voldoende is.

Kosten relatietherapie

De kosten voor relatietherapie hangen af van het aantal benodigde sessies relatietherapie. Daarbij hanteert ook elke relatietherapeut zijn eigen tarieven. Wil je een goede indruk krijgen van de kosten voor het aanpakken van jullie relatieprobleem, dan kun je hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van meerdere relatietherapeuten in jullie omgeving. Zo kun je gemakkelijk de tarieven vergelijken en een geschikte relatietherapeut uitkiezen.

Contact en informatie relatietherapie

Voordelen

  • Landelijk netwerk van relatietherapeuten
  • Plaats gratis en vrijblijvend uw aanvraag
  • Ontvang offertes binnen 24 uur
  • Vergelijk en kies uw relatietherapeut
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Persoonlijke service voor al uw vragen
  • Geen verdere verplichtingen

Keurmerken