Kan ik ook alleen in relatietherapie

Kan ik ook alleen in relatietherapie?

Relatietherapie is een speciale vorm van psychotherapie die gericht is op problemen tussen de partners binnen een relatie. Over het algemeen komen beide partners dan ook naar de relatietherapie toe om samen met de relatietherapeut hun probleem op te lossen. Maar het kan gebeuren dan één van de partners niet mee wil naar de relatietherapeut. Een veel gestelde vraag is daarom: kan ik ook alleen in relatietherapie?

Mannen en vrouwen reageren anders

Hoewel mannen de laatste jaren steeds meer openstaan voor relatietherapie, zijn het meestal de vrouwen die het initiatief nemen om in relatietherapie te gaan. Mannen en vrouwen benaderen relatieproblemen op een andere manier. Vrouwen praten vaak gemakkelijker over relatieproblemen en stellen zich kwetsbaarder op. Hoewel ze dit ook graag bij hun partner zien, is dat meestal niet het geval. Mannen voelen zich vaak overweldigd door de openheid en zien het als een bedreiging. Ze weten niet wat ze hiermee aan moeten; ze zijn verontwaardigd, boos of vluchten weg van het probleem.

Alleen naar de relatietherapeut

Als uw partner het in eerste instantie niet ziet zitten om mee te gaan naar een relatietherapeut, is het zeker niet vreemd als u alleen gaat. Het kan een verademing zijn om met een onafhankelijke derde over uw problemen te praten. Uw relatietherapeut kan vervolgens samen met u naar oplossingen zoeken om uw partner eventueel toch nog te overtuigen van de voordelen van relatietherapie. Wanneer u partner ziet dat u alleen gaat, kan dit voor hem (of haar) bovendien een stimulans zijn om de volgende keer toch met u mee te gaan.

Een betere relatie begint bij uzelf

Een goede relatie is altijd gestoeld op twee mensen die lekker in hun vel zitten. Wanneer een van de partners psychische problemen heeft (van welke aard of intensiteit dan ook) heeft dit altijd invloed op de relatie. In veel gevallen is het nodig dat een van de partners eerst een probleem bij zichzelf oplost. Een relatietherapeut kan u op weg helpen met individuele therapie, waardoor u zich zelfbewuster en sterker gaat voelen. Deze positieve ontwikkelingen hebben ook een positieve invloed op de relatie. Vaak lukt het daarna om uw relatieproblemen beter te definiëren en is het gemakkelijker om oplossingen te zien.

Zet de eerste stap!

In sommige gevallen volstaat individuele hulp en krijgt de relatie daardoor al een nieuwe positieve boost. Kleine veranderingen bij de een kunnen al snel mooie veranderingen bij de ander teweegbrengen. Soms slaagt u erin om uw partner alsnog te overtuigen om deel te nemen aan de relatietherapie. Wil uw partner niet mee naar relatietherapie, dan hoeft dat u er niet van te weerhouden om toch de eerste stap te zetten.

Vind een relatietherapeut

Wilt u meer weten? Vraag dan hier meteen online gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere relatietherapeuten in uw omgeving. Zo vindt u snel een relatietherapeut die bij u past en betaalt u nooit te veel!

Contact en informatie relatietherapie

Voordelen

  • Landelijk netwerk van relatietherapeuten
  • Plaats gratis en vrijblijvend uw aanvraag
  • Ontvang offertes binnen 24 uur
  • Vergelijk en kies uw relatietherapeut
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Persoonlijke service voor al uw vragen
  • Geen verdere verplichtingen

Keurmerken