Vakantie relatietherapie

Kan een vakantie uw relatie redden?

De vakantieperiode zit er weer op. Er zijn partners die hun vakantie hebben aangegrepen als een middel om hun relatie weer nieuw leven in te blazen of om relatieproblemen op te lossen. De gedachte hierachter is dat men eindelijk weer eens echt tijd voor elkaar heeft. Ook denken veel mensen dat een romantische bestemming hun relatieproblemen kan laten verdwijnen. Helaas is niets minder waar!

Vakantie directe aanleiding voor scheiding

Op de Britse nieuwswebsite Daily Mail werden de resultaten gepubliceerd van een onderzoek van het Advocatenkantoor Slater & Gordon onder 2128 gescheiden Britten naar het effect van vakantie op relatieproblemen. Dit onderzoek wees uit dat een vakantie, die bedoeld is om relatieproblemen op te lossen, vaak het tegenovergestelde resultaat geeft. Bijna 27% van de gescheiden mensen zegt dat ze de beslissing om te scheiden namen vlak na terugkomst van een vakantie. Voor 10% van de ondervraagde stellen was de laatste vakantie zelfs de directe aanleiding om te scheiden.

Lijmvakantie geen goed idee

Was je van plan om samen met je partner een lijmvakantie in te lassen, dan is het aan te raden om dit nog eens goed te overwegen. Hoewel je wel samen even kunt ontvluchten aan de dagelijkse stress, blijkt dat stellen juist op vakantie vaker ruziën. 60% van de stellen, die dachten dat een vakantie hun relatie zou kunnen ‘lijmen’, kwam erachter dat dit in de praktijk niet het geval was. Het onderzoek laat zien dat een vakantie voor veel stellen gezien wordt als een laatste redmiddel voor hun relatie. 40% van de ondervraagde Britten zegt dat ze op vakantie zijn gegaan met het doel om hun huwelijk te redden.

Vakantie pakt de kern van het probleem niet aan

Dat een lijmvakantie vaak niet het gewenste effect heeft, komt omdat de kern van het probleem hiermee niet wordt aangepakt. Even ontsnappen aan de dagelijkse rompslomp, weer tijd voor elkaar en misschien een romantisch decor kunnen de problemen even naar de achtergrond doen verdwijnen, maar bij thuiskomst komen ze gewoon weer in volle glorie terug. Ook kan samen op vakantie gaan de situatie in bepaalde gevallen erger maken. Je zit nu voortdurend op elkaars lip. Wanneer de problemen niet adequaat worden opgelost, kan escalatie van de problemen het gevolg zijn. 28% van de ondervraagden gaf aan dat ze hun relatie tijdens een vakantie hebben beëindigd.

Hulp van een relatietherapeut

Ben je misschien net terug van een lijmvakantie en is het niet gelukt om samen met je partner jullie relatieproblemen op te lossen, probeer dit dan alsnog door de hulp in te schakelen van een relatietherapeut. Een relatietherapeut helpt jullie om de kern van het probleem aan te pakken. Misschien dat jullie dan snel opnieuw op vakantie kunnen, maar nu om te vieren dat jullie het hoofd hebben kunnen bieden aan jullie relatieproblemen!

Contact en informatie relatietherapie

Voordelen

  • Landelijk netwerk van relatietherapeuten
  • Plaats gratis en vrijblijvend uw aanvraag
  • Ontvang offertes binnen 24 uur
  • Vergelijk en kies uw relatietherapeut
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Persoonlijke service voor al uw vragen
  • Geen verdere verplichtingen

Keurmerken