6 gewoontes van gelukkige stellen

6 gewoontes van gelukkige stellen

Verliefdheid is een heerlijk gevoel. Wanneer verliefdheid overgaat in liefde ontstaat er een nog sterkere band met uw partner. U gaat samen een toekomst opbouwen. Maar deze weg is voor veel stellen niet zonder obstakels. Er kunnen relatieproblemen de kop opsteken. Wat zijn de gewoontes van gelukkige stellen om samen door de jaren heen gelukkig te blijven en relatieproblemen het hoofd te bieden?

1. Gemeenschappelijke interesses

Binnen een relatie is het belangrijk dat beide partners zichzelf kunnen blijven. Zij kijkt misschien graag naar soapseries, hij naar een actiefilm. Verschillen moeten er zijn, maar daarnaast is het wel belangrijk dat er ook een aantal gemeenschappelijke interesses zijn, zodat stellen samen activiteiten kunnen ondernemen; een weekendje kamperen, samen hardlopen of Oosters koken…

2. Geen onnodig gezeur

Veel stellen beginnen na verloop van tijd onnodig tegen elkaar te zeuren. Alle stress van het dagelijkse leven laten we vaak los op de persoon waar we het meest van houden; onze partner. Doe dit niet! Zit u ergens mee, voer daarover dan een goed gesprek met uw partner in plaats van onnodig te zeuren zonder dat uw partner begrijpt wat er werkelijk met u aan de hand is.

3. Blijf elkaar verrassen

Sleur is de grootste vijand van elke relatie. Door elkaar zo nu en dan te verrassen geven gelukkige stellen deze vijand geen kans. Doorbreek uw routines met spontane, romantische verrassingen en uitstapjes voor twee. De neiging is misschien groot om na een drukke dag op de bank voor de televisie te ploffen. Doe dit niet en plan een verrassing voor uw partner: u zult er beiden juist meer energie van krijgen!

4. Aanraken en affectie

De verliefdheid en passie die stellen in de beginperiode van hun relatie voor elkaar voelen zal minder worden. Gelukkige stellen blijven elkaar echter aanraken; kleine gebaren als hand in hand lopen, een omhelzing, zomaar een kus en een streling doen wonderen voor een relatie. Het herinnert u er bewust aan dat u om elkaar geeft.

5. Blijf samen uitgaan

Gelukkige koppels plannen regelmatig een date om samen uit te gaan, net zoals in de periode van hun eerste verliefdheid. Ze besteden aandacht aan hun uiterlijk, kleden zich mooi aan, plannen een volledige avond uit voor twee en zetten hun mobiele telefoon uit! De kans dat de liefdesvonk flink opvlamt, is dan heel groot.

6. Niet weglopen voor problemen

Gelukkige stellen lopen niet weg voor relatieproblemen, maar pakken ze aan om samen sterker te groeien. Wegvluchten voor problemen maakt de weg naar een oplossing langer. Het is echter niet altijd gemakkelijk om er samen uit te komen. Een relatietherapeut kan jullie hierin als objectieve derde begeleiden.

Gratis offertes relatietherapeuten

Weer als een gelukkig stel door het leven? Hulp nodig om nader tot elkaar te komen? Moeite met het oplossen van een relatieprobleem? Loop er niet voor weg, maar geef uw relatie een kans. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van relatietherapeuten in uw omgeving.

Contact en informatie relatietherapie

Voordelen

  • Landelijk netwerk van relatietherapeuten
  • Plaats gratis en vrijblijvend uw aanvraag
  • Ontvang offertes binnen 24 uur
  • Vergelijk en kies uw relatietherapeut
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Persoonlijke service voor al uw vragen
  • Geen verdere verplichtingen

Keurmerken